Saturday, August 28, 2010

RAYA ouh RaYa!

Sedar X sedar dah 18 hari kite pose kan...
maknenye lg 2 minggu je kite nak raye...
InsyaAllah...^^"

Macam bese bile nak dekat2 raye ni, 
semua org sibuk renovate rumah la, beli perabot baru, 
langsir baru, cat umah kale biru baru, baju baru 
segale2nye barulah kan....huhuhu amboiii meriah! 
Belum tengok org2 yg datang shopping raye kat jalan TAR...
fuh! mcm semut buat kenduri! Nak menyelit pon kite yg 
tesepit balik....huhuhu mencabar betol! So, daripada 
sibuk2 merisikokan diri mati tesepit kat jalan TAR tu...
better dok umah tolong mak buat kuih raye sambil 
main bunge api...kan kwn2?? ngee~
[ko ingat main bunge api tu Xrisiko hilang tangan ke kina??]
hehehe peace!

Jom tengok suasana dirumah Kina time2 nak raye ni...^^
*
*
*
*
*
*
*
*
*
[Amir & Danish]
*
*
*
*
*
*
*

[Seronoknye mereke...huhu Kina xdapat nak join...sbb umah 
sebelah tgh buat BBQ...segan plak kalu diorg nmpk Kina 
yg dah besar gajah ni pon main bunge api...ngeh3! 
Tapi dalam hati...."nakkk main!"] 
*
*
*
*
*
*
*
[AWAS! Jangan tiru aksi ini dirumah yerr....!]
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*

[Feveret Kina time raye....Kuih Tat Mak Kina buat...huhuhu ^^]
*
*
*
*
*
*
*

[Last but not least...Kuih Semprit yg kiut miut...lalala~]
*
*
*
*
*
*
*
Haaa...pose x? pose x? jgn tengok kuih kat ats tu lame2.....nnty xpasal2 bebuke awal pule....ngeh3! Sape nak main bunge api ngan Kina malam ni? angkat tgn cepat!! nak peg beli kat bazaarr nnty....sekali ngan mercun Pop-Pop! hihik =p 

P/S : Dalam suke2 kite nak menyambut Syawal ni...janganlah pula kite melupakan Ramadhan yang masih kita hadapi....jangan sia-siakan 7malam terakhir Ramadhan begitu sahaja...Ramadhan hanya datang sekali dalam setahun....tahun depan belum tentu lagi kite dapat puasa sama2 lagi...betol x? huhuhu apa-apa pun kina nak mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa dengan penuh sabar dan JANGAN MAIN MERCUN BANYAK SGT....! huhuhu *mercun pop-pop Xpe....hehehe Peace! ^^"

this is the signature 4 my blog...hehe isn't it cute?

9 comments:

nyna said...

wahhhhh
nak jugak main bunga api.
jum kita main dekat kolej.huhu

sedap npk kuih raya tu.
org jepun xsbr dah nak merasa.
hihi

yatie said...

jelesnyeee~~~~nak men bunge api jgk...cik nyna..jum pi beli bnge api skrg ok!!!!

wah!!kuih rye..sedap2....

-telordibasuh- said...

hehe..ooo report polis ade due budak mean bunge api hehee..

hmm juzkina blh x juztelor nak delivery kuih semprit tu?sedap la hehee

justKina said...

cik nyna: hehe jom! [menangis kalu org jepun nampak ni..hehe] =p

cik yatie: hehe nnty sy bawak kuih rye balik kolej yer....xmo jeles2....hehe ^^"

juztelor: hehe xde khidmat delivery la plak....meh2 nnty dtg raye umah juxkina yerr...hehehe ^^" peace!

Muhd Amirul said...

saya sgt sukakan gmabar itu..
gud job!

justKina said...

mirul: hehe awk la ajar sy dulu....neway xsehebat awk....sifu! haha ^^"

hamzah ian said...

lambatnye raye..

Muhd Amirul said...

aih...
raye da dekat..
buke pose sesame blom ag...
haa
apa mcm?

caliph shuriken said...

waa.. ada tentera tat serba kuning ^^

bunga api tu nmpak mcm naga kecik sedang menari2...

Related Posts with Thumbnails