Tuesday, August 31, 2010

MERIAHnya MERDEKA!

Salam MERDEKA Kina ucapkan kpd seluruh
rakyat Malaysia xkire dimana anda berada, di dalam mahupun 
di luar negara..wee~ peace!! ^^
[xspecially to Incik Kesayangan  yg jauh diperantauan,
mesti beliau tgh kibar2 bendera sensorg dalam bilik tuh 
sambil nyanyi lagu Jalur Gemilang....huhuhu]

Berkat usaha + pengorbanan tokoh2 dan pejuang negara,
tahun ni negara kita Malaysia menyambut kemerdekaan
yang ke-53 dengan bertemakan...
"1 Malaysia Menjana Transformasi"

Tengah kina bw semalam, tetbe tejumpe pic kat atas ni,
KEMPEN 1 BLOG 1 BENDERA
So, ape lagi Kina terus upload pic kempen ni kat blog 
sekali gus buat entry pasal Hari Merdeka...wee~

Semalam Cik Yatie ajak pergi Stadium UiTM join
program Ambang Merdeka yang biasanya tiap2 tahun
UiTM buat sempena menyambut hari merdeka...
Mulanya niat pergi just nak kupon n dapatkan cop
Kemahiran Insaniah je...ngeh3! 
Tapi bile dapat kibarkan bendera Malysia baru
rasa semangat patriotik cintakan negara...huhuhu~

JOM kita ZASSSSS!
*
*
*
*
*
*
*
*pic credit to cik alyaa
*
*
*
*
*
*
*
[Nila acara kemuncak yg paling best! hehe
xde pic, cuma video shj.]
*video credit to cik alyaa
*
*
*
*
*
*
*
*pic credit to cik alyaa

JOM KAWAN2 KITE KIBARKAN 
JALUR GEMILANG!! 

this is the signature 4 my blog...hehe isn't it cute?

Saturday, August 28, 2010

RAYA ouh RaYa!

Sedar X sedar dah 18 hari kite pose kan...
maknenye lg 2 minggu je kite nak raye...
InsyaAllah...^^"

Macam bese bile nak dekat2 raye ni, 
semua org sibuk renovate rumah la, beli perabot baru, 
langsir baru, cat umah kale biru baru, baju baru 
segale2nye barulah kan....huhuhu amboiii meriah! 
Belum tengok org2 yg datang shopping raye kat jalan TAR...
fuh! mcm semut buat kenduri! Nak menyelit pon kite yg 
tesepit balik....huhuhu mencabar betol! So, daripada 
sibuk2 merisikokan diri mati tesepit kat jalan TAR tu...
better dok umah tolong mak buat kuih raye sambil 
main bunge api...kan kwn2?? ngee~
[ko ingat main bunge api tu Xrisiko hilang tangan ke kina??]
hehehe peace!

Jom tengok suasana dirumah Kina time2 nak raye ni...^^
*
*
*
*
*
*
*
*
*
[Amir & Danish]
*
*
*
*
*
*
*

[Seronoknye mereke...huhu Kina xdapat nak join...sbb umah 
sebelah tgh buat BBQ...segan plak kalu diorg nmpk Kina 
yg dah besar gajah ni pon main bunge api...ngeh3! 
Tapi dalam hati...."nakkk main!"] 
*
*
*
*
*
*
*
[AWAS! Jangan tiru aksi ini dirumah yerr....!]
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*

[Feveret Kina time raye....Kuih Tat Mak Kina buat...huhuhu ^^]
*
*
*
*
*
*
*

[Last but not least...Kuih Semprit yg kiut miut...lalala~]
*
*
*
*
*
*
*
Haaa...pose x? pose x? jgn tengok kuih kat ats tu lame2.....nnty xpasal2 bebuke awal pule....ngeh3! Sape nak main bunge api ngan Kina malam ni? angkat tgn cepat!! nak peg beli kat bazaarr nnty....sekali ngan mercun Pop-Pop! hihik =p 

P/S : Dalam suke2 kite nak menyambut Syawal ni...janganlah pula kite melupakan Ramadhan yang masih kita hadapi....jangan sia-siakan 7malam terakhir Ramadhan begitu sahaja...Ramadhan hanya datang sekali dalam setahun....tahun depan belum tentu lagi kite dapat puasa sama2 lagi...betol x? huhuhu apa-apa pun kina nak mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa dengan penuh sabar dan JANGAN MAIN MERCUN BANYAK SGT....! huhuhu *mercun pop-pop Xpe....hehehe Peace! ^^"

this is the signature 4 my blog...hehe isn't it cute?

Thursday, August 26, 2010

NervousNye!

Salam semua....malam ni Kina xdapat nak tido
awal lagi...semuanya gara-gara first presentation Bel
esok...huhuhu T.T

Current Mood : Nervous TAHAP DEWA.

Sangat tak OK bila esok pagi pukul 8.30 nak present
tapi malam ni kul9 baru terhegeh2 nak menghafal 
speech....huhuhu 
[wahai minda ku yg disayangi, sila beri kerjasama yg
baik yer...i.love.you.ok]

*topic speech Kina esok....^^"

Kawan2 Kina yang baik hati sekalian, wish me luck ok...
Sesungguhnya doa rakan2 merupakan salah satu doa yang 
dimakbulkan oleh Allah s.w.t.....amin. Hope esok semuanya
bejalan dengan lancar...........huhu ^^"

this is the signature 4 my blog...hehe isn't it cute?

Monday, August 23, 2010

SunDay~

Salam Ramadhan semua...^^
Camne puase?? ada lancarkah? hope semuanya dapat mengharungi 
segala dugaan dan cabaran serta dapat menjalani ibadah puasa 
dengan sebaik2nya...Owrite? ngee~

Aktiviti Kina paling utama harini adalah Shopping~
ngeh3! wahh xnak mengalah bulan puase ni ko bershopping ye
 Kina...lalala...yela, jalan kat time square je kot...lain la kalau
shopping kat jalan TAR tu kan....huhuhu
Sebelum kuar umah mcm bese la kan Abah dah siap2 pesan...
"ha, jimat2 duit tu...beli yg perlu je..." huhu ^^
Peace! kat Abah~

Shopping bersama kak open closet.

"Abah, Kina beli yang perlu je...hehe"

*
*
*
*
*
*
*

Ok, tiada motif sebenarnye entry kali ni, actually ade banyakkk
assignment yg Kina wat2 xingat...ngeh3! Penat jgk nak mengadap
keje 24hours je kan...jadi Kina curi2 mase utk merepek2 kat sni...
Jangan mara ye kwn2...peace! ^^ adios!

this is the signature 4 my blog...hehe isn't it cute?

Sunday, August 22, 2010

I WaNt MINI "C"!!

Ngeh3...hello kengkawan sume...
eh? ade yg dah bangun sahur ke...??
baguih3....! anak sapa ni....lalala~
Yang si Kina ni plak tak tido2 pon lg dr td...
[mane xnye, hari ni xpenah2 bantai tdo tghari sampai petang]
ish3...so no wonder la skrg ni mata pon dah xleh nak pejam kan...
huhuhu ^^" peace!

Dari td guling2 atas katil ni try nak tido...
Pejam celik pejam celik pejam celik...
Masuk keluar kelambu...still xleh nak pejam jgk...
urm2....lagi2 bukak mata nampak bintang glow in the dark 
melekat kat merate dinding & siling tu kan...
lagi lah segar je mata ni terase seperti berada diawang2an....
*
*
*
Ouh....tetbe tebayang pule ice cream 
wall's cornetto mini Butter Scotch & Chunky Choc...
ouh...giler sedap weyh...dah la comel...
Kina suke lagi yg butter scotch dr Chunky Choc...
6 ketul tu Kina bedal sorang...ngeh3!
Haaa..korang mesty suke jgk kan? kan2??
Pergi kedai sekarang! sebelum imsak...tehee

Ok...angan2 Kina masih lagi berlegar2 sekarang ni....
slllrrrppp...bile lah agaknye dapat menikmati cornetto mini butter scotch lagi....?
huhuhu ^^*

Neway, Selamat Bersahur & Berpuasa ye kengkawan...!! ^^" Peace!

this is the signature 4 my blog...hehe isn't it cute?

Saturday, August 14, 2010

REQuEST saTu, Dapat DUA!

It has been 5months since Incik Kesayangan kina abroad to Japan..
I wondered what he would look like sekarang ni...huhu
So, Kina post a request on his facebook wall....^^
Request satuu je pic beliau....tunggu punye tunggu....jenjeng!



Huhu dua pic skali kina dapat...
[patutlah rse cam lamee je tggu beliau snap pic td..hikhik]
btway, tq syg...for always willing to full my request...^^ 
walaupun dalam waktu2 camni beliau sedang membusykan 
diri masak utk sahur...huhu selamat bersahur & berpuasa ye syg....
Ouh....i.m.u a lot! 

[end.OF.story.FULLSTOP]
this is the signature 4 my blog...hehe isn't it cute?

Thursday, August 12, 2010

BudAk KeciK nAk Bagi UcApan!


Salam kawan2 semua...^^
Harap sihat2 sentiasa yerr....
Malam ni terase sunyi je...knape?
ouh....sume roomate kina dah balik kampung masing2 lepas
berbuka tadi....huhuhu maklumlah, 1 Ramadhan semalam UiTM 
xcuti....so weekend ni la nak sambut awal ramadhan dengan
keluarga masing2...kan2? hehe Kina cakap camni seolah2 Kina
xbalik umah plak kan? huhu ish!! mane boleh tengok kawan2 sume
balik umah masing2 kite dok sensorg kat bilik nih!.....hohoho xboleh2!
Kina pon tengah tunggu Abah tersayang datang cni bawak Kina balik.
Mak kata mak dah msak gulai tempoyak utk Kina! sedapppnye!! hehehe ^^ 
[sukela tu kak tika org nak balik...sbb ade org nak dibuli olehnya...ouh,
jangan mcm2 ye kak tikah...nnty incik ptptn xnak kwn kamoo...lalala]

Oh ya, berbalik pada topik....ha, ni ha, ade sorang
budak ni datang jumpe kina td merayu2 kate nak bg ucapan
kat sume kawan2...ala...budak yg ade gambar kat atas tu...huhu
mule2 rase mcm xnak layan je...tp kesian la plak....
[nseb baik comel...ahaks!] Die bgtahu nama die Kinot...
Ish2...Kinot...Kinot...xde name lain ke? huhuhu okla2,
jom kite dengar ape die nak cakap...ha, kinot! cepatlah....!

Ehem2...^^ Assalamualaikumwarahmatullahita'alawabarakatuh....
Kawan2 kinot sume pose x harini?? huhu jgn malas2 pose 
tau...nntyAllah marah...haaa...Kinot nak ucapkan selamat 
menyambut ramadhanal-mubarak...^^ Mudah2an kite berpuasa 
dgn penuh sabar & berbuka denganpenuh sederhana...
mudah2an Allah terima amal ibadat kita semua...^^
Sape pose penoh....nnty kinot suruh abah bg duit raye kat 
korang ek...hehehe okla2....kak kina mcm dah xsabar nak 
take over je tu...tata titi tutu! ^^

Haaa...betul tu kinot...esok kalu xpose siap ko!! huhu
Kla, kina nak siap2 balik umah ni...sampai umah nnty kina bw
pule yerr...adios!! salam...^^ peace!

Kat bawah ni adalah banner Ramadhan drpd kawan2 bloggers...
Kalu sudi jom kita tukar2 banner Ramadhan? hehe ^^


Dari Bro Caliph
this is the signature 4 my blog...hehe isn't it cute?

Saturday, August 7, 2010

KiNA BeJALAn!

Ahlan ya sohabat wa sohabatusalamMyEm0.Com
Kina nak mengucapkan Selamat menyambut kedatangan bulan mulia bulan Ramadhan Al-Mubarak! Sama-samalah kita mengejar fadhilat bulan mulia ini dimana bulan khas untuk umat Nabi Muhammad S.A.W ^^ 
[pssst2...kpd kaum2 wanita..sudah selesaikan hutang puase kite? Hutang dgn org boleh ditangguh....hutang dgn TUHAN? wallahua'lam....]

Minggu ni Kina stay kolej ye. Xdapat nak balik umah.MyEm0.Com 
Assignment makin banyak la pule...lgpun sudah plan ngan gengKUSUT mahu pergi beli barang & shopping2 sakan sikit..hehe maklumlah, duit$$ ptptn sudaa masyukk....heheheMyEm0.Com 
[ehem! behave Kina...behave...]
Tetbe tebayang muka Abah,"Ha, jimat duit tu..jgn membazir beli bukan2!"MyEm0.Comngeh3~ baik.....Ouh....tetbe plak tgh2 tebayang muke abah tu...muke kak tikah plak keluar..."Kina! ko xbalik yer minggu ni? sob2 sampai hati ko Nah...baru nak ajak g ambik baju kat supplier...huhu" ouh....maaf ye kak tikah....nak wat camne....minggu depan Kina balik ye sambut Ramadhan sama2...wee~
[tetbe terase tinggi pule..ngee peace!]

Ok, Kina & gengKUSUT mahu pergi Loyat cari External maa...MyEm0.ComLaptop asyik2 hang je berat sbb mcm2 dah ade dalam laptop tuh...Nak buat keje pon susah...adui...ingat lepas format laptop xde hal dah....ni x, makin problem la plak...hampeh betol...huhu so bile dah ade External ni dengan harapan laptop dapat up skit speed die...harap2la kan. hehehe
Jom kite ZASSSSS aksi2 si Kina dan gengKUSUT...!

[mmg xsah kalu siKina ni xupload gambar time makan, mane? MCD sudaa hehe]


[siKUSUT yg ada pada hari tersebut, cikAlyaa & cikNida]


[cikNyna bersama incik"L" beliau..]

Eh? mane peg siKusut lagi sorang? owh......cikYatie xdapat bersama2 dgn kami kerana beliau telah membusykan diri di fakulti menyambut kedatangan adik2 sekolah yg dtg melawat...lalala~ 
[sgtt rajin kan beliau? peace!] 
Bubbye cikYatie...kami pergi dulu...ngeh3! akan dtg kite pegi sesame plak yerr...

TARAAA!!
[ngeh3! Peace kat Incik Kesayangan kina yg juge memiliki HD BUFFALO ini]

P/S : Kina tahu mesty ramai kengkwn kat luar sne tu yg dah teruje dpt duit ptptn yg beribu tu kan....ngeh3! So bak kata abah....jimat2 berbelanje yerr....peace! No war~

this is the signature 4 my blog...hehe isn't it cute?

Sunday, August 1, 2010

AddiCTED to 4M!

Hehe INI KISAH 4MINUTE lagii....
[xhabis2 Kina dgn 4Minute ni]
Sekarang sudaa addict dgn mereka...
Mana Xnye...hari2 nak dgr lagu diorg, tgk MV diorg, tv show diorg pon nak tgk jgk...ngee suke3~
Selain lagu Hot Issue dalam entry sebelum ni, lagu HUH ni pon best weyh!
huhuhu jom dengar kuat2! ^^ klik sini!

 Ji Yoon! wee^^


P/S : "Kina2...hai apala nak jadi...assignment manyak xsiap ko xhabis2 melanguk depan laptop tgk MV".....maaf ye kawan2 hehe...Kina mmg cmni bile tgh bosan...ish2...peace! No war~

this is the signature 4 my blog...hehe isn't it cute?
Related Posts with Thumbnails